dissabte, 11 de setembre del 2021

Agosto, 1463.

10 DE AGOSTO.


Cometió, en este día, Çaportella a Pedro Tegell de Cambrils la colecta de los derechos de la Generalidad en su misma villa, de las entradas y salidas en la playa y del derecho de bolla y del sello de cera, a cuyo efecto le fue expedida la siguiente provisión.

Nos En Bernat Çaportella cavaller deputat unich del General del Principat de Cathalunya. Confiant de la fe e probitat de vos En Pere Tegell de la vila de Cambrils ab tenor de la present vos comanam la collecta dels drets de generalitats de intrades e exides (como veis no escribe sortides o surtides) en la playa (tampoco escribe platja) de la mar e pas de la dita vila de Cambrils e aço a beneplacit nostre e de nostres successors en lo dit ofici de deputacio essents de obediencia del senyor Rey. E mes vos acomanam la taula de la collecta dels drets del dit General de la bolla de plom e segell de cera e aço per lo temps qui ha discorrer del present termini (trienni) remoguts de la collecta dels dits drets axi de entrades e exides com dels abres los collectors e persones qui fins aci los regien. En la collecta e collectes dels quals drets dessus dits vos dit En P. Tegell vos hajats be faelment e leal. Guardant lo profit del dit General e donant de aquells bo leyal e verdader compte e raho a nos o a qui per nos sera manat segons per vos es promes e assegurat en poder nostre. E nos ab la present requirim los oficials de la dita vila de Cambrils sots virtut dels sagrament e homenatge per ells prestat e o que prestar son tenguts de obtemperar e exequir nostres requestes e a les persones altres a les quals se pertangue dehim e manam que a vos dit En P. Tegell hagen e tinguen per collector dels dits drets en la forma dessus dita e a vos de aquells ço es de les intrades e exides tant com sera lo beneplacit nostre e dels dits nostres successors e de la dita bolla e segell de cera per lo restant temps del present trienni responguen e satisfacen e los segells empremptes e altres coses que son de les dites collectes los dits oficials a vos liuren e liurar façen per aquells quils tenen. En testimoni de les quals coses havem manat la present provisio esser feta. Dada en Terragona a X de agost any MCCCCLXIII. - Bernat Çaportella.
Dominus deputatus mandavit mihi Petro Perello.

29 DE AGOSTO.

Provisiones hechas por Çaportella nombrando a Arnaldo Ponç guarda de mar de Barcelona en lugar de Juan Steper que ejercía este cargo, y a Raimundo Ferrer de Falcet, ayudante del racional de la Diputación, en lugar de Francisco Ferrer, el primero de los cuales prestó el debido juramento y homenaje.

Portfolio

    Ramón Guimerá Lorente Beceite blog, Beseit Beseit en chapurriau yo parlo lo chapurriau  y lo escric Chapurriau al Wordpress Lo Decamerón...